Introduktion

Måste du läsa tidningen varje dag och titta på TV varje kväll? Har du e-post backlog och högar av oöppnad post? Samlar du på tidningsurklipp? Då lider du troligtvis av informationsberoende. "Rensa i informationsröran" går igenom olika typer av information, och vad du ska göra med den för att också få plats med dig själv.

torsdag 25 oktober 2007

Ytterligare tips för att cirkulera sina böcker

Bild woodsy sxc

Det finns ytterligare några sätt att få ut sina utrensade böcker i cirkulation:

Bookcrossing är det absolut effektivaste sett ur ett rensningsperspektiv. Medlemmarna lägger helt enkelt ut sina böcker på en offentlig plats och anmäler det till sajten, sen ska man kunna följa sin boks öden genom upphittarens rapporter. Lite galet låter det, men funkar det så förstår jag att det kan bli en sport.

Titletrader. Här byter medlemmarna sina böcker med hjälp av ett kreditsystem. Även CD- och DVD-skivor går att byta. Man skickar sina böcker/skivor till en medlem som anmält intresse, och får krediter som man själv kan "handla" för inom sajten. Man kan förutspå att portokostnaderna blir väl höga, plus att svenska böcker knappast är hårdvaluta. Men för den som har mycket litteratur på engelska och hittar intressanta saker här, så kan det kanske vara värt ett försök.

Bookmooch fungerar på samma sätt som Titletrader, men bara för böcker.

På måndag publicerar jag ett nytt kapitel i "Rensa i informationsröran". Det handlar om reklamerbjudnaden, kuponger och varutävlingar :)! See you soon!

Inga kommentarer: