Introduktion

Måste du läsa tidningen varje dag och titta på TV varje kväll? Har du e-post backlog och högar av oöppnad post? Samlar du på tidningsurklipp? Då lider du troligtvis av informationsberoende. "Rensa i informationsröran" går igenom olika typer av information, och vad du ska göra med den för att också få plats med dig själv.

torsdag 22 november 2007

Internet och e-post som ett störande moment

Kontorslandskap kan vara svåra att jobba i, p g a att det hela tiden pågår aktivitet omkring en. Även om det är tyst, vet man om att de andra finns där. På samma sätt kan internet fungera som ett störande moment. Det är ju också en aktivitet som hela tiden pågår, bara en knapptryckning bort!

För den som måste fokusera på uppgifter som till exempel skrivarbete, kan det bli nödvändigt att placera sig så att man inte har tillgång till internet under vissa delar av arbetstiden.

Stephen King säger i sin utmärkta bok "Att skriva" att författaren måste ha en dörr att stänga om sig, för att kunna arbeta. Kanske måste vi alla kunna stänga dörren till den virtuella världen ibland, för att få något gjort ;).

Inga kommentarer: