Introduktion

Måste du läsa tidningen varje dag och titta på TV varje kväll? Har du e-post backlog och högar av oöppnad post? Samlar du på tidningsurklipp? Då lider du troligtvis av informationsberoende. "Rensa i informationsröran" går igenom olika typer av information, och vad du ska göra med den för att också få plats med dig själv.

fredag 15 februari 2008

Meditation vid rastlöshet

Ibland har jag hört vänner säga att de tycker det känns obehagligt att meditera, för att de känner så myket rastlöshet i kroppen när de prövar. Men den där rastlösheten, är just anledningen till att meditera. Den finns där under ytan även när du inte mediterar, och meditationen låter den komma upp till ytan så att du kan se och känna den.

Låt bara rastlösheten vara som den är, medan du är stilla och andas. Rastlösheten är bara en känsla i kroppen. Genom att andas och vara medveten, kommer den så småningom att mildras. Men ingen brådska ;). Låt den bara vara.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, så vackert och rent det blir i denna bloggen. Den växer till sig, sakta och fint, som Forsythian utanför min grind... Godnatt! Nu är klockan mycket!

Anonym sa...

Aaah, bra tips! Jag har hela tiden tänkt att det inte går att meditera när jag är rastlös. Att det inte fungerar...

Mr Friar sa...

nina: ja, det verkar vara en vanlig idé :).