Introduktion

Måste du läsa tidningen varje dag och titta på TV varje kväll? Har du e-post backlog och högar av oöppnad post? Samlar du på tidningsurklipp? Då lider du troligtvis av informationsberoende. "Rensa i informationsröran" går igenom olika typer av information, och vad du ska göra med den för att också få plats med dig själv.

torsdag 18 oktober 2007

Svenska bokundret kräver rensade bokhyllor

Bild ijsendoorn sxc


Hehe, jag kände mig helt rätt i tiden när jag läste i tidningen Kupé (den på tågen, ni vet) om "Det svenska bokundret". Alltså att vi svenska köper böcker som aldrig förr. Självklart måste vi då också slänga böcker! (Här skriver DN om bokbranschens guldrush, kolla in grafiken!)

På måndag publicerar jag fortsättningen på bokkapitlet, nämligen vad man kan göra med sina utrensade böcker.

Tills dess kan man fundera över följande: Är det inte tydligt att de flesta av oss ganska lätt gör oss av med böcker som vi haft kort tid? Dessa läser vi och kan sedan ge bort eller sälja. Men de böcke vi haft länge, kanske sen gymnasiet, böcker som vi aldrig tittar i och som luktar gammal strumpa, de kramar vi mot vårt bröst: nej, nej, kan inte slänga. What is this?

Klärvoajanta personer säger att vi bildar energetiska bindningar till våra prylar, som för det klärvoajanta ögat ser ut som trådar mellan oss och föremålet. Ju längre vi haft prylen, desto kraftigare blir bindningen. Den som inte tror på klärvoajans, kan i stället tänka på det som en form av psykologisk investering, som bara blir starkare ju längre tid som går.

Det är bra att uppmärksamma att man har de här bindningarna till sina prylar, så att man ompröva beslutet att hålla fast vid till exempel gamla böcker.

Inga kommentarer: